In 2014 werd er in de wereld maar liefst 25,4 miljoen ton houtpellets verhandeld. Voor een markt van deze omvang zijn duidelijke kwaliteitsstandaarden onmisbaar. Om de kwaliteit van houtpellets te waarborgen zijn er twee certificeringen: ENplus en DIN plus.

Pellets van de hoogste kwaliteit
Westlandpellets.nl levert alleen houtpellets van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat alle houtpellets die u in deze webshop kunt bestellen ENplus zijn gecertificeerd. Ook is het voor het behoud van de garantie van uw kachel belangrijk dat u alleen gecertificeerde houtpellets gebruikt.

Voordelen van gecertificeerde houtpellets

  • Strenge controle op kwaliteit door onafhankelijke keuringsinstanties;
  • Weinig as na verbranding door het gebruik van schoon hout;
  • Lange verbrandingsduur dankzij kwaliteitshout;
  • Geen uitstoot van schadelijke stoffen door het gebruik van duurzaam materiaal;
  • Veilig stoken dankzij gecertificeerde houtpellets;
  • Behoud van garantie voor uw kachel.

Benieuwd waar u op moet letten als het gaat om certificering? Bekijk dan onze FAQ.

ENplus certificering

ENplus is hèt Europese certificatiesysteem voor houtpellets. Pure Power behaalde in 2012 als eerste leverancier in de Benelux het ENplus certificaat en daar zijn we trots op. Gecertificeerde houtpellets vallen gegarandeerd binnen vastgestelde waarden zoals een minimale verbrandingswaarde van 16,5 MJ/kg en maximaal asgehalte van 0,7%. Bij westlandpellets.nl werken we alleen met de beste kwaliteit. Bekijk onze analyses en laat u overtuigen.

Bekijk ons complete aanbod ENplus houtpellets.

DIN plus certificering
De DIN plus certificering wordt vooral in Duitsland nog veel toegepast aangezien DIN Certo een Duits bedrijf is. De certificering is op kwaliteitsniveau vergelijkbaar met ENplus. Echter stelt ENplus ook veel eisen aan de logistieke processen die optreden na de productie. Hierdoor is ENplus een meer complete certificering. We zien dat veel DIN plus gecertificeerde bedrijven overgaan op ENplus om zo meer compleet te zijn.

Meer weten over ENplus?
Kijk dan op purepower.nl of neem contact met ons op via +31 (0)85 4011638 of info@tonca-trading.nl.