Certificering

Het belang van ENplus gecertificeerde houtpellets

Met de toename van het succes van houtpellets ontstonden de volgende vragen. Hoe structureer je de pelletsmarkt en hoe garandeer je eerlijke handelsvoorwaarden? Hoe zorg je voor transparantie en vergelijkbaarheid voor de consument? En vooral, hoe kun je wereldwijd de kwaliteit van de pellets verhogen? Dit resulteerde in de Europese standaard voor houtpellets in 2011 (EN 14961-2), wat enkele jaren later was opgevolgd door de internationale standaard (ISO 17225-2).

In dit kader werd in 2011 het ENplus-certificeringssysteem opgesteld. Met een productie van meer dan 13 miljoen ton gecertificeerde pellets in 2020 is ENplus een wereldwijd toonaangevend certificeringssysteem voor houtpelletskwaliteit – geproduceerd en verhandeld door meer dan 1000 bedrijven uit meer dan 46 landen.

Pure Power is trots op het feit dat zij zich in 2012 als eerste in de Benelux ENplus-gecertificeerde leverancier kon noemen.

Waarom kiest u voor ENplus gecertificeerde houtpellets?

Naast de lengte en de diameter worden de ENplus-pellets ook getest op mechanische duurzaamheid, het percentage fijne deeltjes, de bulkdichtheid, het as– en vochtgehalte, de calorische waarden en het percentage additieven. Alles wordt gedaan om te garanderen dat houtpelletsverbrandingssystemen die ENplus-houtpellets gebruiken optimaal presteren, zonder problemen en voor lange tijd.
Een overzicht van de kwaliteitseisen vindt u hier: ENplus Standaard 1001, pagina 36 en 37.

 

  • Gemoedsrust
    Na het kiezen van de juiste kwaliteitsklasse voor uw apparatuur, garanderen ENplus-gecertificeerde houtpellets een probleemloze werking.
  • Constante kwaliteit
    De eisen die het ENplus-certificatieschema stelt, garanderen dat gecertificeerde pellets van de ene tot de andere lading en in de loop van de tijd aan dezelfde criteria voldoen.
  • Vermindering van onderhoudskosten
    Door de eigenschappen van de houtpellets te controleren, zorgt ENplus ervoor dat uw apparatuur het absolute minimum aan onderhoudskosten vergt.

 

Meer informatie over ENplus kunt u vinden op de website van ENplus.